Skip to main content

Tidigare i år köptes det israeliskt baserade server- och lagringsföretaget Mellanox av grafikkortsjätten Nvidia. Den 1 oktober kom nästa besked i utvecklingen – man går samman med elektronikdistributören Arrow Electronics.

I drygt en vecka nu har Arrows Electronics distribuerat Mellanox hela InfiniBand- och Ethernet-register.

– Mellanox-produkterna ökar datacentrets prestanda avsevärt genom att via hög kapacitet och låg latency öka hastigheten för leveransen av data till applikationer. Mellanox erbjuder ett urval av högpresterande lösningar: nätverksprocessorer, adaptrar, nätverkskort, switchar, kablar samt mjukvara, skriver Arrow ECS i ett pressmeddelande.

Sent i september meddelade Mellanox dessutom att man som första leverantör av switchar nu kan erbjuda supportlösningar för Sonic, ett operativsystem som bygger på öppen källkod.

– Allt eftersom har vi hört från fler och fler av våra kunder att de önskar kunna kombinera kraften i Sonic med våra switchar. Nu när vi gjort slag i saken och kan erbjuda supporterlösningar för detta underlättar vi för likväl nya som gamla kunder, säger Amit Katz, vice president, Ethernet switchar, Mellanox Technologies.

 

First published by aktuellsakerhet.se on October 11th 2019: https://www.aktuellsakerhet.se/mellanox-i-samarbete-med-arrow/

Leave a Reply